Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2018

Gösterim: 1152

Akademisyenlerimizin Akademik Performans Başarısı Ödüllendirildi

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından 3 yıldır gerçekleştirilen üniversitelerin Akademik Performans Raporu’nda, üniversitemiz 2017 yılı akademik performans sıralamasında büyük bir atılım gerçekleştirerek kuruluşunun üçüncü yılında 108 devlet üniversitesi içerisinde köklü birçok üniversiteyi geride bırakarak 25. sıraya yükseldi. Bu başarıyı değerlendirmek ve akademisyenlerimizi ödüllendirmek amacıyla kokteyl ve ödül töreni düzenlendi. Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, akademik birim yöneticilerimiz ve akademik personelimiz katılım gösterdi.

Törende konuşan Rektörümüz, “Çok değerli hocalarım, bugün anlamlı ve mutlu bir gün de birlikteyiz. Törene katıldığınız için teşekkür ediyorum. Bugün bir araya gelip mutluluğumuzu paylaşmak istedim. ÜNİAR’ın 3 yıldır yapmış olduğu bir araştırma var. Bu araştırmada ilk yılımızda performansımız çok iyi değildi ama bu yılki sonuç çok iyi geldi, gerçekten gururlandık. Üniversitemiz 25. sırada yer aldı. Üçüncü yılında olan bir üniversite için bu büyük başarı bizler için mutluluk verici. Her birinize teker teker teşekkür ediyorum” dedi.

Akademik performans değerlendirme sonucunun dikkat çekici bir başarı olduğunun altını çizen Rektörümüz, “Bu her üniversitenin yapabildiği, başarabildiği bir şey değil, üniversite olarak dikkat çekici bir çıkış yaptık. Buradaki her bir arkadaşımızın bu başarıda payı var. İnanıyorum ki bu başarı sıralamamızı gelecek yıllarda da koruyabiliriz. Sadece üniversitemiz değil birimlerimiz de çok başarılı.  Burada tüm akademik mensuplarımızı kutluyorum” diye konuştu.

Törende Rektörümüzün konuşmasının ardından akademik teşvik almaya hak kazanan 78 akademisyenimize tek tek başarı belgeleri ve ilk ona giren akademisyenlerimize ise ayrıca plaketleri Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel tarafından takdim edildi.

Tören topluca çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.