Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2018

Gösterim: 656

Üniversitemizde Akademik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı (14 Mart 2017)

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in başkanlığında üniversite akademik personelinin katılımı ile 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Akademik Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Toplantıda Rektörümüz ilk olarak üniversitede yapılan etkinliklerden bahsetti; “Etkinleri önemsiyorum. Üniversite denildiğinde eğitim-öğretimin yanında etkinlikler de akla geliyor. Bu nedenle sadece burada değil, diğer yerleşkelerde de etkinlik yapılmalıdır.”dedi.

Toplantı hakkında bilgi veren Rektörümüz; “Burada toplanmamızın amacı genel bir değerlendirme yapmaktır. Birbirimizi daha iyi tanımak ve yaptığımız çalışmaların sonuçlarını görmek için bu toplantıyı yaptık. Üniversitemizde hali hazırda 5 fakülte, 4 enstitü, 4 MYO ve 1 yüksekokuluna sahibiz. Bu birimlerin arasına ise yenilerini eklemek için çalışmalarımız devam ediyor. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile ilgili evraklar YÖK tarafından Bakanlar Kurulu’na gönderildi. Tıp Fakültesi ile kurulumu ile ilgili evraklar ise bu hafta içinde YÖK’e gönderilecek.” dedi.

Üniversite olarak önemli görevlerimizden biri de araştırma yapmaktır diyen Rektörümüz; “Geçen yıl ile kıyasladığımızda devlet üniversiteleri arasında yapılan bir akademik teşvik araştırmasında üniversitemizin 10 basamak yükseldiğini gördük. Geçen seneye kadar 138 yayınımız varken bu yıl bu sayıya 25 tane daha eklenmiştir. Üniversitemizin tüm birimlerinde yapılan yayınlara önem veriyoruz. Fakültelerde olduğu kadar MYO’larda da yayın yapılması gerekiyor.” dedi.

Dış İlişkiler Ofisi’nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Rektörümüz; “Erasmus süreci devam ediyor. Bu ayın sonuna kadar Erasmus başvurusu yapacağız. Burada Mevlana programı da önemli. Türkiye’deki hemen hemen tüm üniversiteler ile protokol imzalandı. Öğrencilerimizin de bu programa olan ilgisi arttı. Bu memnuniyet verici.” dedi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Kentsel Tasarım Yarışması hakkında da bilgi veren Rektörümüz; “İçinde bulunduğumuz 650 dönümlük kampüs alanı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan talep ettiğimiz 2 bin dönümlük alan için bu yarışmanın duyurumunu yaptık. 6 Mayıs’ta bu yarışmanın sonucu açıklanacak. Ümit ediyoruz ki öğrencilerimiz için güzel bir kampüs inşa edilecek.” dedi.

Eğitim öğretimin kalitesini artırma için yapılacak çok şey var diyen Rektörümüz; “Kaliteyi giderek artırmamız gerekiyor. Kalitenin iyileşmesi demek sizin yürüteceğiniz derslerle ilgilidir. Ders süreleri, sınavlar, devamlılık konularında sizden ricam mevcut çalışmaları biraz daha artırarak devam ederseniz, eğitimin kalitesi daha da iyi hale gelecektir.” dedi.

Rektörümüz toplantıda üniversitemizle ilgili yapılmakta olan yeni çalışmalar hakkında da detaylı bilgi verdi.


Fotoğraflar