Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2018

Gösterim: 955

Üniversitemizde Dönem Sonu Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi (31 Mayıs 2018)

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir,  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, Dekanlarımız, akademik birim yöneticileri ve akademik personelimizin katılımı ile Rektörlük Konferans Salonu’nda dönemsel Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir,  akademik kurul toplantısında yaptığı sunumda bilimsel yayınlar, akademik teşvikler, yeni akademik birimler, bölüm ve programlarımız, akademik ve idari personel kadroları ile ilgili bilgilendirme, merkez yerleşke projesi, uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında değişim programları, iş birliği protokolleri ve uluslararası öğrenci hareketliliği, gelişen kütüphane altyapımız, bilişim ve teknoloji yatırımları, üniversite-kamu-sanayi iş birliği çalışmaları, uluslararası kongre ve sempozyumlar ve tanıtım çalışmaları hakkında akademik personelimize detaylı bilgilendirmede bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, ‘’ Yabancı dil öğretim üyesi talebimiz YÖK’e bildirildi. Yakında 7 yabancı hocamız aramızda olacak. 16 yeni bölüm ve programımızın açılmasıyla üniversitemizin orta vadeli hedeflerine kısa zamanda ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yabancı dile çok önem veriyoruz. İsteğe bağlı hazırlık sınıflarımız var. Gelecek olan yeni akademisyenlerimizle birlikte eğitimin kalitesini daha da arttırmış oluyoruz. Yabancı Diller Yüksekokulumuzda toplamda 22 akademik personelimiz olacak. Birçok üniversiteye nazaran daha iyi durumda olacağız.

Orta vadeli hedeflere çok yaklaştığımızı görüyorum. Bu sene birçok şeyin yoluna girmesi bizi mutlu ediyor. Önümüzdeki seneki hedeflerimiz arasında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde 3 bölümü daha aktif hale getirmek var. Manyas ve Erdek Meslek Yüksekokulları’nda bir kaç tane daha program açmayı hedefliyoruz. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda 3 bölüm açmak istiyoruz. Ayrıca Bandırma OSB ile üniversitemiz arasında geliştirilen iş birliği ile Bandırma Organize Sanayi Teknik Meslek Yüksekokulu’nu da açmayı hedefliyoruz.

Kuruluşumuzdan bu yana 1.724 öğrencimizi mezun ettik. Üniversitemizde akademik personel başına ortalama 45 öğrenci düşmektedir. Bu ortalamayı 30’lu rakamlara indirmeyi hedefliyoruz. Dünyanın çeşitli ülkelerinden ve bölgelerinden bu yıl yaklaşık 500 yabancı öğrenci gelmesini beklemekteyiz. Ülkemiz için, üniversitemiz için yabancı öğrencilerimize yardımcı olacağız ve elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Biz de onlardan farklı dilleri öğrenmiş olacağız.

17 Eylül’de üniversitemiz açılacak. Her sene bu tarihte ‘’Uluslararası Bandırma ve Çevresi Sempozyumu’’ düzenleyeceğiz. Bu ve diğer sempozyumlarımıza tüm akademik personelimizin bildirilerini bekliyoruz. Üniversitemizin adını duyurmak için bu yıl 24 uluslararası sempozyum düzenliyoruz. Ülkemizde bu anlamda en iyi üniversitelerden biri olduğumuzu söyleyebiliriz. Ankara’da gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde , Özbekistan’ın Buhara kentinde yapmayı planladığımız büyük çaplı bir konferans için ilgili kamu kurumlarından destek talebinde bulunduk. Sosyal Bilimler alanında 17-21 Ekim tarihlerinde gerçekleştirmeyi planladığımız bu konferansı da çok önemsemekteyiz.

Derslere ve ders saatlerine özen gösterilmesi ve derslerin zamanında yapılması konusunda hassas davranılmasını istiyoruz. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında bununla ilgili yoklama sistemi vb. kontrol sistemlerini uygulamaya geçirerek derslere devamlılığı arttırmak ve böylece üniversitemizin eğitim kalitesine olumlu katkı sağlamak istiyoruz.

Geçtiğimiz dönem özellikle tanıtım çalışmalarımızı çok yoğunlaştırdığımız bir dönem oldu. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğümüz gerek bölgemizdeki ilçelerde gerekse ülkemizin neredeyse bütün büyük şehirlerinde tercih ve tanıtım günleri fuarlarına katılarak üniversitemizin tanıtımı noktasında önemli bir performans ortaya koydu. Şimdi ulusal medyada üniversitemizin tanıtımına yoğunlaşmak istiyoruz. 31 Temmuz-10 Ağustos tarihlerinde tercih ve tanıtım günleri olacak. Akademisyenlerimizden bu konuda özveri bekliyoruz.

Akademik teşvik sıralamalarında 2017 yılında 25. sıraya yükselerek büyük bir başarıya imza attık. Urap’ta ise 2016 yılı sonu verilere göre 102. sıradan listeye girmiş bulunmaktayız. 2017 verileri istatistiklere yansıdığında 80-90’larda yer alacağımızı düşünüyorum. Akademik başarımızı daha yukarılara taşımak için sizlerden akademik yayınlarınızı arttırmanızı bekliyoruz. 

Akademik başarının yanında öğrencilerimizin başarılarını arttırmak için ALES ve KPSS bilgilendirme seminerleri ile kurslar düzenledik. Bunların neticesini de son ALES sınavı ile almaya başladık.

Konuşmalarının sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, ‘’Yeni göreve başlayan akademisyen arkadaşlarımıza üniversitemize hoşgeldiniz diyorum. Hali hazırda üniversitemizde görev yapan akademisyen arkadaşlarımızdan aramıza yeni katılan akademisyen arkadaşlarımızla hızlı bir şekilde kaynaşmalarını rica ediyorum.’’ Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Rektörümüzün konuşmaları sonrasında akademik personelimiz görüş, istek ve değerlendirmelerini programın soru-cevap bölümünde paylaşma imkanı buldular.

Akademik Genel Kurul Toplantısı, üniversitemizin tüm akademik personelinin aile fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.